Vunkuwa massage

Maak kennis met de krachtige Vunkuwa massage. Deze bijzondere massagevorm, ontwikkeld door de Zuid-Afrikaanse Carol Mathebula, omschrijft zich het best als een intuïtieve, diepe maar bovenal helende massage. Ontspanning van zowel de cliënt als de masseur staan hierin centraal. Met speciale aandacht voor lichaamstemperaturen en – kleuren komen eeuwenoude Afrikaanse wijsheden en massagetechnieken samen met de kennis van nu. In een Vunkuwa massage worden er dan ook krachtige technieken toegepast die al tienduizenden jaren in Zuid-Afrika worden gebruikt; vloeiend, diep en helend.

Wat zegt lichaamstemperatuur?
Lichaamswarmte wordt aangemaakt door onze voeten, organen, hersenen en spieren en wordt verspreid middels ons interne circulatiesysteem. Verschillende invloeden zoals stress, emoties, en overbelasting van het lichaam kan deze warmteopwekking uit balans brengen. Energieverlies, pijn en/of stijfheid en ziekte kunnen hiervan het gevolg zijn.  Een Vunkuwa massage helpt de lichaamstemperatuur weer in balans te krijgen door verschillende technieken toe te passen die het lichaam, of delen hiervan, weer ofwarmen of juist afkoelen.

Speciale aandacht voor de voeten
Onze voeten hebben het maar te verduren! Ons hele leven lang worden wij ‘gedragen’ door onze voeten waar we maar heen willen zonder dat er bijster veel aandacht aan hen wordt geschonken. Gezonde voeten hebben echter invloed op het gehele lichaam. In een Vunkuwa massage ligt er daarom een belangrijke focus op het behandelen van de voeten. Temperatuur, kristallen, vocht en stijfheid worden in weer balans of weg gemasseerd.

Ademhalingsanalyse
Iedere Vunkuwa behandeling start met een zogenoemde ademhalingsanalyse. Wanneer je net van buiten een praktijk in komt dan kun je je nog wat gehaast of zelfs buiten adem voelen. Volledige ontspanning is dan moeilijk wanneer de therapeut direct begint met het masseren van het lichaam. Een Vunkuwa behandeling richt zich daarom eerst op de ademhaling en hartslag van de cliënt en brengt deze met zachte ontspanningstrillingen omlaag. Pas wanneer de cliënt ontspannen en geacclimatiseerd is, zal er gestart worden met de massage.

Omdat ieder lichaam en iedere situatie weer anders is, is geen massage dan ook hetzelfde. Dit kan betekenen dat een massage soms diep en hard kan zijn, maar soms ook juist wat zachter. Afhankelijk van wat het lichaam nodig heeft, wordt een Vunkuwa massage hierop aangepast. Uiteraard kan de cliënt hierin zijn of haar wensen hierin aangeven.

Rug massage